Hege på Forskningsdagene med NTNU

Develop, v Hege, har vært på forskningstorget i Trondheim med Pepper.  Dette er et samarbeid mellom Institutt for Tverrfaglig Kulturstudier, Institutt for Nevromedisin og Bevegelsesvitenskap og Institutt for Datateknikk på NTNU.  Develop ble inviterte med fordi vi har gjort arbeid i dette området hvor roboter (Pepper) har en sentral rolle.  I Trondheim var Pepper satt opp for å gjennomføre bevegelsestrening (Sterkt inspirert av NRK klassikeren «Trim for Eldre» :), samt å vise hvordan roboter kan fungere i en førstelinje omsorgsfunksjon.  Pepper var selvsagt også der for å prate med besøkende.

NTNU la ut en video av trim sesjonen her https://www.facebook.com/humsam.ntnu/videos/533550026984824/

Fallsensor eksempelet har vi brukt mange ganger, og det viser på en veldig god måte hvordan denne type teknologi kan hjelpe i hverdagen.  Bakteppet fra vår side er at sensorteknologi er del av f.eks bekledning, og at den analytiske modellen i løsningen håndterer dataflyten slik at Pepper agerer når han skal.  Deretter kan Pepper utføre mange oppgaver for å forhindre at en situasjon blir forverret hvis en person faller, eller på annen måte trenger hjelp.  NRK radio kom for å intervjue Hege, og Roger Andre Søraa fra NTNU, etter å sett hvordan teknologien kan støtte i denne type situasjoner.  Interessant å høre oppfatningen fra en reporter som ikke har sett dette før.  Intervjuet ligger her  https://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-troendelag/DKTL02019017/22-09-2017#t=46m3s

For de teknisk interesserte har vi i dette caset brukt teknologi fra Softbank Robotics, Texas Instruments, IBM Bluemix og SAS Institute.

Video av caset under.

I Develop ser vi frem til videre samarbeid med NTNU og hvordan vi videre bruke denne type teknologi i bla. omsorgs sektoren i Norge.