Pepper i bruk

I begynnelsen av juli postet jeg et bilde av vår robot Pepper som vår «nye medarbeider». Gjennom sommeren har vårt robot team i Develop jobbet med Pepper for å gi ham den intelligens vi trenger i prosjekter vi jobber med nå. Basert på IOT plattformen fra Microsoft Azure og analyse software fra SAS Institute har vi for eksempel laget en demo løsning for å overvåke medisinsk utstyr i sanntid.

Dette for å gi best mulig omsorg for brukere, effektivitet i drift og best mulig støtte til å ta best mulig beslutninger for ansvarlig enhet i en kommune eller sykehus i daglig utførelse av omsorgstjenester.

Den fulle IOT løsningen som faktisk bringer og analyserer informasjon er ikke en del av hva jeg viser her. Denne lille filmen er fokusert på hva en maskin som Pepper kan bringe av ny kapasitet inn et slikt prosjekt. Dette er et eksempel hvor løsningen overvåker personer med diabetes, og hva som skjer når blodverdiene indikerer en negativ hendelse. I dette spesielle tilfellet mottar Pepper en melding om at en bestemt person har blodsukkernivå som overstiger det akseptable. Peppers jobb er å sørge for at personen tar insulin (I videoen, og det virkelige liv, heter pasienten Ingrid 🙂 og følge opp at resultatet er som ønsket.
Fra Develop sin side er dette et konkret eksempel på hvordan denne type maskinvare, kombinert med state-of-the-art IOT løsninger, endrer grunnlaget for menneskelige beslutninger, og påfølgende aktiviteter. Dette er bare ett eksempel av mange som vi jobber med akkurat nå, og vil presentere i ulike bransjer fremover. Poenget er at denne typen teknologiske løsninger forbedrer utførelsen av mange oppgaver som eksisterer i dag, og vil eksistere i morgen.
For denne lille videoen prøvde vi å legge inn litt nerdete humor på slutten. Viktig at volumet deres er høyt nok til å høre dialogen.